"Зеленський хоче перебрати на себе роль переговорника у розмовах з Кремлем", - Матис

Громадський активіст, правозахисник Роман Матис висунув власну версію, чому президент України підтримав рішення РНБО ввести санкції проти лідера партії "Опозиційна платформа – За життя" Віктора Медведчука і закрити його канали.

Своїми думками з цього приводу експерт поділився в ефірі програми "Головне" телеканалу "Еспресо", передає "Еспресо.Захід".

"Це дуже виглядає на "багатоходівочку": запроваджуються санкції, у той же час вони часто носять декларативний характер. Нікого нікуди не викликають. Нікого ні у чому не обмежують. Єдині дії з боку осіб, які потрапили під санкції, - це задекларований похід Оксани Марченко у політику", - зауважує Матис.

"Схоже, президент просто хоче перебрати на себе роль переговорника у розмовах з Кремлем, а такою фігурою до сьогоднішнього дня був Медведчук, - нагадав правозахисник. - Послаблення позиції Медведчука, позбавлення його можливостей комунікації на території України дає Зеленському таку можливість. Якщо людина перестає впливати на будь-які політичні процеси всередині країни (більше того, стає таким собі політичним ізгоєм), нівелюється його вплив у переговорних процесах "нормандського" формату, вплив на донесення меседжів. І тут, власне, президент декларує: "Ок. Навіть якщо нормандської зустрічі не відбудеться, нічого, сядемо у літак, полетимо, особисто поспілкуємося".

Усі попередні програми "Головне" можна переглянути тут.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.