НАЗК виявило 14 випадків конфлікту інтересів щодо мера Львова Андрія Садового

З цього приводу складено адмінпротоколи, які скерували до суду – за результатом їхнього розгляду його можуть внести у реєстр корупціонерів.

Інформація про це розміщена на офіційному сайті НАЗК, повідомляє "Еспресо.Захід".

У повідомленні йдеться, що Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) за останні два тижні склало та скерувало до суду 84 адміністративних протоколи. Вони стосуються представників політичних партій, органів місцевого самоврядування, кандидатів у депутати на місцевих виборах, суддів.

Зокрема 14 протоколів складено на мера Львова Андрія Садового. Їх сформовано за ознаками порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів. Після складення їх відправили до суду.

Як прокоментували "Еспресо.Захід" юристи, представники депутатського корпусу, це може означати, що він міг проголосувати на пленарному засідання Львівської міської ради чи на виконкомі за питання, щодо яких у нього імовірний конфлікт інтересів.

Також конфлікт інтересів може означати, що він міг брати участь у ефірі на каналі, підконтрольному його родині.

Також чимало протоколів виписують керівнику, але вони стосуються підлеглих.

Наслідком цих дій НАЗК може стати внесення Андрія Садового у реєстр корупціонерів. Це може відбутися тоді, коли порушення буде доведено у суді.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.