У четвер львівські школи можуть перейти на дистанційне навчання

До четверга у Львові моніторитимуть ситуацію із захворюваністю на COVID-19.

Про це мер Львова Андрій Садовий повідомив на брифінгу за підсумками засідання міської комісії з питань ТЕБ та НС щодо протидії коронавірусу.

Рішення щодо форми навчання у львівських школах і дитсадках ухвалять у четвер. До того часу триватиме очне навчання. Рішення перейти на навчання з використанням дистанційних технологій можуть ухвалювати локально керівники навчальних закладів з огляду на актуальну внутрішню ситуацію в разі наявності у школах хворих на коронавірусну інфекцію. Тобто віддалено можуть навчатися окремі класи, де є хворі з COVID-19.

Окрім того, міська комісія з питань ТЕБ і НС ухвалила такі рішення:

• облаштувати додаткові ліжка для інфікованих у медзакладах міста (орієнтовно +700, загалом – 2000; станом на ранок, заповнено 534);

• облаштувати 2 тимчасові госпіталі як підрозділи лікарні швидкої допомоги і 8-ї міської лікарні;

• створити рішенням Ради спецкомісію, яка повинна розглянути можливість перепрофілювання 5 міських поліклінік;

• відновити роботу мобільної лабораторії для тестування на COVID в аеропорту;

• провести зустрічі з підприємцями – власниками ринків, супермаркетів та інших закладів – щодо дотримання норм карантину;

• посилити роботу моніторингових мобільних бригад, які слідкуватимуть за дотриманням норм карантину в закладах, установах тощо, накладатимуть штрафи та складатимуть протоколи в разі порушення норм.