"За нинішньої влади ми не будемо бачити жодних оновлень суддівської вертикалі", – Таран

"Бо судді, які діють у традиціях "руського міра" (роблять те, що скаже "государь") є дуже зручними для цієї влади", – переконаний політолог, депутат Київради, фракція "Європейська солідарність", Сергій Таран.

Своїми думками щодо чергового перезапуску головних органів судової влади в Україні (нагадаємо, минулого тижня Верховна Рада схвалила в першому читанні законопроєкт про судову реформу), політик поділився в ефірі програми "Головне" телеканалу "Еспресо", передає "Еспресо.Захід".

Принагідно гість студії нагадав про риторику генпрокурорки Ірини Венедіктової, яка "публічно в інтерв’ю сказала, що вона вважає, що "прокурор – це око государево". Відчуваєте риторику "русского міра"? От вона собі так це уявляє! Звісно, що вона порушуватиме справи проти тих, хто критикує діяльність влади". 

"Ця ідеологія повернення "русского міра", можливо, в деякому комічному вигляді (так, як це може зробити "95 квартал"), вона саме і виявляється в тому, що до нас повертаються кадри позавчорашнього дня, у т.ч. у судову владу. Якраз судді такого штибу є дуже зручними для нинішньої влади тому, що в традиціях "руського" міра вони будуть робити те, що каже "государь". Тому за нинішньої влади ми не будемо бачити жодних оновлень суддівської вертикалі", – резюмував Таран.

Усі попередні програми "Головне" можна переглянути тут.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.