"Якби розслідувати діяння Медведчука взялася Генпрокуратура і суди, ми могли поставити хрест на цьому процесі", – Басараб

Політолог Михайло Басараб пояснив, чому до Віктора Медведчука були застосовані санкції, а не відкриті кримінальні провадження.

Про це експерт розповів в ефірі програми "Головне" телеканалу "Еспресо", передає "Еспресо.Захід".

"Мене дуже сильно хвилює і обурює як громадянина, коли, критикуючи Володимира Зеленського за його непослідовність і, можливо, сумнівність певних його дій, ми ставимо під сумнів застосування санкцій до Медведчука і до Козака. Такі люди, як Медведчук чи Козак, представники їхнього середовища і люди, які задіяні у їхніх злочинних схемах заслуговують на найжорстокіше покарання з боку держави, - переконаний Басараб. - Бо ми вже договорилися до того, що Зеленський їх переслідує "якось так, а не інакше", а тому є підстави казати, що Медведчук у нас фактично невинен".

"Медведчука переслідують, відповідно до закону про санкції, тому що у нас не закінчена судова реформа і у нас корумповані суди. Зрозуміло, що як тільки б пішли переслідування Медведчука по лінії Генеральної прокуратури, судових розглядів тощо, ми могли б поставити хрест на цьому процесі. Санкції були застосовані, відповідно до чітких положень законодавства, а тепер уже Медведчук повинен у суді оскаржити їх і скасувати, відповідно до вимог законодавства. Хотів би, щоб ми тут усі поставили крапку і, критикуючи Зеленського, не вигороджували Медведчука. Трошки відповідальності нам усім треба у цьому питанні", - зазначив політолог.

Усі попередні програми "Головне" можна переглянути тут.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал