"Кожне наступне судилище над українськими патріотами пришвидшує політичне фіаско Зеленського", – Басараб

Політолог Михайло Басараб наголосив, що контроверсійні судові процеси, зокрема над підозрюваними у справі вбивства журналіста Павла Шеремета Юлією Кузьменко, Яною Дугарь і Андрієм Антоненком (Ріфмастером) можуть мати негативні політичні наслідки для президента Володимира Зеленського.

Своєю думкою з цього приводу експерт поділився в ефірі програми "Головне" телеканалу "Еспресо", передає "Еспресо.Захід".

"Зеленський як ніхто інший мав би бути зацікавлений у тому, щоб в українських тюрмах не перебували політичні в’язні. Бо що більше політичних в’язнів за його правління буде накопичуватися в тюрмах, то більше загроз і небезпек буде персонально для нього. Терпіння суспільства лімітоване", – каже Басараб. 

"Що стосується справи Шеремета, то це ще одна політична "гиря", яка висить на шиї Зеленського, – переконаний політолог. – Ця ситуація певним чином є патовою для нинішньої влади, тому що з одного боку людей ще на початковому брифінгу (який терміново провів міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. – Ред.) звинуватили в тому, що вони – злочинці, однак ми досі не маємо переконливих доказів того, що саме підозрювані вчинили цей злочин. Тому, звичайно, хвилювання вулиці і суспільства з цього приводу є не випадковими". 

"Кожне наступне таке судове засідання (чи то пак судилище) наближає політичне фіаско Володимира Зеленського, адже все це вкладається в один кошик суспільного невдоволення. Невдоволення тим, що президент став фактично маріонеткою в руках "п’ятої колони", яка використовує його владні повноваження для того, щоб переслідувати українських патріотів і, крім того, робить це під час російсько-української війни", – підкреслив гість студії "Еспресо".

Усі попередні програми "Головне" можна переглянути тут.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.