"Еспресо.Захід" рекомендує. Культурна програма на 10 березня

Підбірка цікавих культурних подій у Львові завтра, 10 березня.

Львівська опера – концерт "Астор П’яццола". Концерт до 100-літнього ювілею видатного аргентинського музиканта Астора П’яццоли. Композитору вдалось здобути світову славу та стати легендою за життя. Астор П’яццола провів більшу частину свого життя, виступаючи на сцені, захоплюючи світ чуттєвістю південно-американського музичного колориту. У концерті прозвучать відомі композиції короля танго, які надихають, запалюють ритмами та енергією, у виконанні скрипки, гітари та фортепіано супроводі камерного оркестру. Солісти:  Назарій Пилатюк (скрипка), Антон Сопіга (гітара), Петро Довгань (фортепіано), камерний оркестр "Академія". Концертмейстер  і керівник – Артур Микитка. Диригент – Ігор Пилатюк.  Початок о 19:00.

Театр ім. М. Заньковецьої – вистава  "Назар Стодоля". Історія любові під час занепаду вічних ідеалів. Головний герой драми Хома Кичатий намагається віддати доньку заміж за багатого полковника. Цим він ламає давню клятву, дану Назарові Стодолі, що Галя – його. Як складеться їхня доля, відомо зі шкільних підручників. Питання в іншому – чи можлива у наш час перемога добра? У суспільстві, у власному домі, в самій людині? Чи віримо ми у покаяння грішної людини? Чи даємо ми собі право на помилку й її виправлення… У світі формалізму та конформізму немає місця почуттям та братерським клятвам. Чи можливо щось змінити? Піти наперекір подіям та перемогти? Про це у постановці останнього лицаря українського театру – Федора Стригуна. Початок о 18:00.

Львівська національна галерея мистецтв ім. Б Возницького – виставка "Створення світу" Олександра Яновича. Процес роботи автора над творами до цієї виставки переріс з одного виду у три види мистецтва і таким чином чітко поділився на три складові лінії. Перша з них – живописна, друга лінія сприймається як об’ємно-просторова, від класичної скульптури до добре масштабованих абстрактних композицій з дерева, які вносять та завершують певний дисциплінарний конструктив у об’ємну лінію, як у творчості автора, так і в експозиції самої виставки. І нарешті третя лінія – візуальна, відеоряд якої створює цікавий бінарний ефект від перебування між прозорими демонстраційними екранами, на яких демонструються графічні твори автора та їхні фрагменти з певною швидкістю, надаючи екранам відповідне смислове навантаження та динамічну пульсацію. Виставка живопису Марти Базак. Її роботи нагадують  раннього Пікассо або Моранді, але за своїм стилем і духом, скоріше, фресковий живопис італійського Відродження з властивою йому увагою до деталей.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.