Марта Базак привезла живопис у Львів – місто власної юності

Сьогодні у Львівській національній галереї мистецтв відкриють виставку художниці з Києва.

Сьогодні у Львівській національній галереї мистецтв ім. Б. Возницького відкривається персональна виставка Марти Базак. Рівноцінна в усіх жанрах, де реалізує себе як митець (а це декоративно-прикладне мистецтво – зокрема, ткацтво, батик-графіка, живопис), виставку у Львові заслужена художниця України, старша викладачка кафедри художнього текстилю  Київського інституту декоративно-прикладного мистецтва та дизайну ім. М. Бойчука Марта Базак  уклала з творів живопису, демонструючи львів'янам, що її, як митця, цікавить зараз найбільше, інформує "Еспресо.Захід".

Уродженка Коломиї, що здобула освіту у Львові  (спочатку в училищі декоративно-прикладного мистецтва ім. І. Труша , а тоді  в Львівському інституті декоративно-прикладного мистецтва під орудою Марти Токар, Данила Довбошинського, Юрія Скандакова, Володимира Овсійчука та інших знаменитих особистостей), Марта Базак уже не вперше виставляється у Львові. Зокрема востаннє – у 2018-му- у палаці Потоцьких вона показувала своїх "Ангелів Різдва".  

"Що ми можемо сказати про роботи художниці Марти Базак? – анонсує виставку галерея мистецтв ім. Б Возницького. –  За формою вони нагадують нам раннього Пікассо або Моранді, але за своїм стилем і духом, скоріше, фресковий живопис італійського Відродження з властивою йому увагою до деталей. Кольорова гама творів, побудована на поєднанні охристого, попелястого, сірого, з вкрапленнями кольору іржі і глибокого синього асоціюється з фресковим живописом. Композиційна досконалість свідчить про талант будувати складну гаму мінімальними засобами. Художниця експериментує з об'ємом, світлом і тінню, і коли вдивляєшся в її роботи, виникає відчуття невагомості, медитативності".

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.