Львівських дітей лікуватимуть тут, а не возитимуть за кордон, - депутат

Для міської дитячої клінічної лікарні планують закупити новітнє нейроонкологічне обладнання.

Про зміни у медичних установах Львова розповів депутат від Європейської Солідарності Євген Кузик, - повідомляє "Еспресо.Захід".

"Цьогоріч безпрецедентно велику суму виділяємо на медичну галузь, оскільки за останні 5 років разом таких грошей медицина Львова не мала. Плануємо відкриття відділення реанімації, центру кохлеарної імплантації  у Львівській міській дитячій клінічній лікарні на вул. Пилипа Орлика,  а також придбати туди для єдиного в західній Україні відділення нейрохірургії новітнє нейроонкологічне обладнання. Саме це обладнання нам рекомендували закупити  канадські спеціалісти з госпіталю SickKids.  Це дуже добре, оскільки дітей лікуватимуть тут, у Львові, а не возитимуть  на дороговартісні операції за кордон.  Щороку понад 30 дітей лише зі Львова потребують операцій з видалення пухлин головного та спинного мозку і хребта",- розповів депутат Кузик.

З його словами, за бюджетні кошти Львова цьогоріч планують зробити масштабну реконструкцію відділення паліативної допомоги 4-ї лікарні, капітальні ремонти приміщень 5-ї та 8-ї лікарні. Окрім цього 5-та лікарня отримає сучасну лапароскопічну стійку та зовнішній ліфт для перевезення важкохворих пацієнтів.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.