У Польщі український автобус потрапив у ДТП: є загиблі та травмовані

В аварії 5 українців загинули, 15 були госпіталізовані.

Про це повідомляє польський сайт RFM24, передає "Еспресо.Захід". 

У ніч з п’ятниці на суботу, 6 березня, поблизу міста Кашице рейсовий автобус Познань-Херсон потрапив у ДТП. Автобус з незрозумілих причин з'їхав з дороги, зламав загородження та впав у кювет. 

Речник МЗС України Олег Ніколенко повідомив, що консули виїхали на місце події, взаємодіють із місцевою владою і лікарнями для надання консульської допомоги українцям та з’ясування усіх обставин аварії.

Фото: PAP

У його повідомленні йдеться про шість загиблих українців, однак прессекретар підкарпатського воєводи Міхал Мельничук перевірив усі лікарні, де перебувають потерпілі та виявив, що загинуло п’ятеро людей, 41 особа постраждала, восьмеро з них зараз перебувають у важкому стані – вони отримали травми голови, хребта, кінцівок та черевної порожнини. В салоні не було дітей. 

Фото: PAP

Поранених госпіталізували у медичні заклади Ярослава, Перемишля, Ряшева, Рудна-Малої, Переворська та Любачева. Решту пасажирів перевели до підготовленої місцевою владою будівлі. Пасажири, які не госпіталізовані до лікарні, зараз перебувають під опікою психолога. Людям організують транспорт, аби вони змогли добратись до місця призначення. 

Фото: PAP

Справу буде розслідувати прокуратура. Правоохоронці уже вияснили, що двоє водіїв були тверезими - один з них у важкому стані. 

Фото: PAP

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.