Цього місяця розпочнеться робота над єдиною медичною стратегією міста, - Євген Кузик

Окрім того, суттєвих змін зазнає ланка первинної медичної допомоги.

Про це заявив депутат Львівської міської ради від фракції "Європейська Солідарність" Євген Кузик після засідання комісії охорони здоров'я та соціального захисту ЛМР, - повідомляє "Еспресо.Захід".

Він сподівається, що розробка єдиної медичної стратегії міста розпочнеться вже цього місяця. Програма буде розрахована на п'ять років.

"Це дасть нам змогу системно підійти до планування, обліку, контролю та оцінювання діяльності усіх медустанов та їхніх структурних підрозділів. Ми з нашою фракцією за рівноцінний розвиток усіх медичних установ міста", - сказав депутат.

Євген Кузик також уточнив, що попри стратегію, дбатимуть і про конкретніші справи. Йдеться про розвиток первинної медицини.

"Зокрема відбудеться капітальний ремонт  приміщень під облаштування амбулаторії сімейної медицини 1-ї та 3-ї міських клінічних лікарень.  Вирішили виділити кошти на заміну ліфтового обладнання  у 4-й стоматологічній  поліклініці, оскільки тому ліфту близько 40 років", - сказав Євген Кузик.

Район Рясне, за словами депутата, отримає новітнє рентгенологічне обладнання в місцеву амбулаторію та обладнання для медичної реабілітації для 3-ї міської клінічної лікарні. У багатьох лікарнях за кошти міста зроблять реконструкцію систем внутрішнього протипожежного водопроводу.

Євген Кузик уточнив, що депутати не оминули увагою лікарню швидкої медичної допомоги, де сьогодні лікують найбільше пацієнтів з COVID-19. Туди планують дозакупити апарати ШВЛ, завершити ремонти кабінетів МРТ, КТ, ангіографічної операційної, палат інтенсивної терапії 3-го хірургічного відділення та інші.

"На жаль, довелось відкласти капремонт прилеглої території  лікарні, облаштування території під паркінг, оскільки таких витрат місто нині вже не потягне", - розповів депутат.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.