У вихідні медиків із райлікарень Львівщини почнуть вакцинувати від COVID-19

Йдеться про медичних працівників "ковідних" стаціонарів і бригад екстреної медичної допомоги із Червонограда, Самбора і Золочева.

Про це на пресбрифінгу повідомив керівник Департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА Орест Чемерис, передає "Еспресо.Захід".

"На вчора, 4 березня, у Львові було провакциновано 420 медиків. Наразі в місті працює дві мобільні бригади, а від завтра, 6 березня, залучать ще одну. На вихідні розпочнуть роботу команди з області, зокрема мобільна бригада, яка проводитиме вакцинацію у Червонограді, Самборі та Золочеві, – поінформував головний медик області. – Враховуючи, що кількість мобільних бригад буде збільшуватися, відповідно, буде збільшуватися й кількість провакцинованих. Вакцинація – єдиний шлях побороти пандемію і повернутися до нормального, звичного життя". 

За словами Ореста Чемериса, найактивніше вакцинація від COVID-19 проходить у Дніпрі й Донецькій області. Там уже вакцинували понад 1000 осіб. На Львівщині показник – середній по Україні. 

Чиновник поділився планами: до вакцинації залучатимуть авторитетних для суспільства осіб, аби вони власним прикладом показали, що вакцинація є безпечною. Це стало можливим завдяки змінам у Дорожні карті вакцинації – залишки вакцин Міністерство охорони здоров'я дозволило використовувати для щеплення осіб, які не є медиками, але виконують важливу для громади роботу. Наприклад, є волонтерами, які часто відвідують лікувальні заклади, а тому також потребують захисту. 

Орест Чемерис нагадав, що першими на Львівщині вакцинувалися директор Львівської обласної клінічної інфекційної лікарні Сергій Федоренко та завідуюча 4-им відділенням, авторитетна лікарка-інфекціоністка Таміла Алексанян. 

"Вони далі працюють і все у них добре", – запевнив очільник департаменту охорони здоров'я і додав, що вакцина Covishield захищає також від британського штаму, який нещодавно виявили в Україні (в Івано-Франківську).

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.