"Ти будеш жити, мамо!": на Львівщині ініціюють проєкт на підтримку онкохворих матерів

Волонтери благодійного фонду "Відповідальне батьківство" запросили долучитися депутатський корпус Львівської обласної ради до ініціативи на підтримку онкохворих матерів.

Про це йдеться на сторінці Львівської обласної ради, передає "Еспресо.Захід". 

У дзеркальній залі Львівського оперного театру 5 квітня відбудеться благодійний вечір з однойменною назвою "Ти будеш жити, мамо". 

"Найважливіше для мене сьогодні - щоб люди розуміли всю важливість проблеми і співдіяли задля результату. На жаль, дуже часто ми чуємо про допомогу хворим дітей, але рідше - про допомогу дорослим. Мені найбільше болить діагноз рак для матерів. Я маю особисту історію. У серпні минулого року померла від раку мати друга мого сина. Залишилося четверо дітей. Я відчуваю себе співвідповідальною, я дбаю про цих дітей. Так зародилася ідея ініціативи для допомоги матерям, які мають малолітніх дітей і хворі на онкологію", - розповіла Уляна Оксенюк, голова благодійного фонду "Відповідальне батьківство"

Читайте також: В Україні створили сервіс, який дозволяє онкохворим шукати безкоштовні ліки

На своїй сторінці у facebook жінка написала, що для неї найважливіше, щоб люди розуміли всю важливість проблеми і співдіяли задля результату:

"На жаль, дуже часто ми чуємо про хворих дітей, але рідше - про онкологію дорослих. Мені найбільше болить діагноз "РАК" для матерів. Я маю особисту історію, через яку не можу залишитися осторонь цієї біди, де дуже часто матері з нею залишаються сам на сам, в більшості випадків через брак коштів на дороговартісне лікування". 

Читайте також: Мільйон за два тижні: для п’ятимісячного Олексійка зі Львівщини небайдужі уже зібрали 1,2 млн грн

Уляна Оксенюк також зауважила, що благодійний фонд хоче діяти комплексно та відповідально, і саме тому їм дуже важлива  співпраця з лікарями, органами влади та місцевого самоврядування, а також громадським суспільством.

Зауважимо, що жінка вже кілька років пропагує відповідальне батьківство і сама є багатодітною мамою. А її благодійний фонд має під опікою 18 дітей-інвалідів дитинства. 

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.