"На сесію виносимо лише гуманітарний блок бюджету розвитку", – Наталія Шелестак

Бюджетна комісія досі точно не знає, скільки місто заборгувало за роботи, виконані торік.

На сесії Львівської МТГ, яка відбудеться 11 березня, розглядатимуть не загальний бюджет розвитку громади, а лише гуманітарний блок. Про це повідомила "Еспресо.Захід" голова бюджетної комісії з фінансів та планування бюджету Наталія Шелестак.

"Нас усі підганяють,  звинувачують у затягуванні. А я не хочу, аби ми ще рік викидали мільйони гривень в нікуди. Мільйони, яких у нас немає –  ми позичаємо. Тому гуманітарний блок бюджету розвитку, який ми вже розглянули, будемо виносити на голосування.  Усе, що потребує термінового фінансування, виносимо це на голосування окремо. Усі наші зобов'язання, лізинги – все це вчасно оплачується, хоча на цьому зараз активно маніпулюють, – каже Наталія Шелестак. –  Коли кажуть, що нічим платити зарплату, бо немає бюджету розвитку – це також чистої води маніпуляція. Усі захищені статті проголосовані ще до Нового року в загальному бюджеті".

За словами Наталії Шелестак, бюджетна комісія збирається мало не щодня. 

"Я вдячна за це депутатам. Адже ми не є чиновниками, тож виконуємо свою роботу на громадських засадах. Але намагаємось зрозуміти, куди йдуть гроші, яких у бюджеті й так критично бракує, – каже Наталія Шелестак. – Скажімо, ми третій тиждень намагаємось з'ясувати, скільки коштів ми винні за роботи, виконані торік. У проєкті бюджету розвитку вже нарешті відобразили 164 млн боргів. Але це неправда! Є багато невідображених речей. Наприклад, ми знайшли 40 млн боргу за каналізацію, які не відображені в цьому бюджеті. Тобто виходить, що борг наче є, але в документах цього немає. Не можу сказати, що маємо спротив від виконавчих органів влади. Так, вони скаржаться, що ми їх завалити дорученнями, але вони їх виконують. Хоча нам багато недоговорюють. Доводиться буквально витягувати інформацію".

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.