На 64-році життя помер багатолітній патріарший протодиякон Михайло Продиус

Свого часу протодиякон звершував своє служіння в Архикатедральному Соборі Святого Юра у Львові.

Про це йдеться на інформаційному ресурсі Української Греко-Католицької Церкви, передає "Еспресо.Захід".

"З глибоким смутком та щирим жалем повідомляємо, що на 64-му році життя відійшов до Господа багатолітній патріарший протодиякон Михайло Продиус. Це був диякон, який гідно виконував своє служіння поруч із багатьма ієрархами УГКЦ, а зокрема, він служив дияконом з патріархами Мирославом Іваном кардиналом Любачівським, Любомиром кардиналом Гузаром та Блаженнішим Святославом", - зазначається у повідомленні.

В УГКЦ висловили щирі співчуття родині, та наголосили, що деталі похоронних богослужінь буде повідомлено згодом.

У Архикатедральному Соборі Св. Юра у Львові також висловили співчуття у зв’язку зі смертю протодиякона.

"Висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким протодиякона Михайла та просимо про молитву за його упокій. Нехай Господь дарує Небесне Царство своєму відданому служителеві і приймає його душу у свої Батьківські обійми! Вічна пам’ять", - йдеться у дописі собору.

"Ми будемо усі сумувати за Вами, наш дорогий дияконе Михайло!!! Сьогодні вся Церква супроводжує Вас молитвою... Спочивайте з Богом!", - написав на своїй сторінці у facebook голова Пасторально-міграційного відділу УГКЦ владика Степан Сус та опублікував світлину з покійним.

Фото: facebook-сторінка Степана Суса

Довідка. Народився протодиякон Михайло на Львівщині, у селі Бринці. Був одружений, виховував двох дітей. У свій час протодиякон звершував служіння в Архикатедральному Соборі Святого Юрія Побідоносця у Львові, а останні роки свого життя служив у Київській Архиєпархії УГКЦ. Дияконував у Патріаршому соборі Воскресіння Христового. Він разом із єпископами відвідував багато парафій Київщини, Вінниччини, Житомирщини, Чернігівщини та Черкащини.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал