"Україна повинна мати власні заводи із виробництва зброї", - Царьов

Ветеран АТО, підполковник запасу Повітряних Сил ЗСУ Віктор Царьов переконаний, що українській державі необхідно розвивати власні виробничі потужності у військово-промисловому комплексі.

Таку думку він висловив в ефірі програми "Головне" телеканалу "Еспресо", передає "Еспресо.Захід"

"У першу чергу, я думаю, що на восьмому році війни ми би мали вже повністю перейти на забезпечення боєприпасами та зброєю власного виробництва і не залежати ні від кого. Так, дійсно, є зразки озброєння, які нам надають країни-партнери. Наприклад, "Джевеліни" (американські протитанкові ракетні комплекси "Джевелін" (Javelin). – Ред.). Тут немає іншого виходу - треба закуповувати. Можна сказати, що Україна, вже як партнер НАТО, є членом Агенції НАТО з підтримки та постачання, вже є перші договори про забезпечення боєприпасами і поставки. Але хотів би повернутися до того, що треба, щоб у нас були власні заводи - і патронні для зразків стрілецької зброї і снайперських гвинтівок, і інші", - підкреслив Царьов, відповідаючи на питання ведучої про те, якими мають бути пріоритети Міністерства оборони України.

Офіцер запасу заявив, що в Україні є всі можливості для налагодження виробництва власних зразків озброєння та боєприпасів, а перешкодою для цього є лише небажання політичного керівництва держави приймати відповідні рішення.

"Я, думаю, тільки політична воля (є необхідною для запуску власного виробництва.Ред.). Україна є достатньо технологічною. У нас були такі заводи ще за радянських часів і немає ніякої проблеми запустити ці заводи зараз", – зазначив він.   

Усі попередні програми "Головне" можна переглянути тут.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.