"Коли оголошуються санкції, над Кремлем з'являється заграва", - Тетерук

Санкції - дуже дієвий механізм повільного руйнування російської економіки. А не буде у Росії ресурсів вести війну – змушена буде забрати свої війська з української території.

Таку думку в ефірі програми "Головне" телеканалу "Еспресо" озвучив народний депутат України VIII скликання, командир батальйону "Миротворець" Андрій Тетерук, передає "Еспресо.Захід".  

"Є кілька компонентів військової допомоги, яку США можуть надати Україні. Ця допомога може бути технічною. Вона може включати дані розвідки, дані супутників про переміщення (дислокації) військ, дані оперативної розвідки, які отримують Сполучені Штати або країни блоку НАТО. Також це може бути відповідне оснащення, озброєння, відповідне забезпечення для того, щоб чинити опір у кіберпросторі", - перелічив Андрій Тетерук.

"Безумовно, важливим буде накладення санкцій і жорстке припинення діяльності певних компонентів військової машини Російської Федерації. Ми бачимо, що адміністрація президента Байдена накладає на Росію санкції вже й за застосування хімічної зброї проти, наприклад, Навального. Я думаю, що кожна така дія, кожне таке рішення насправді є дуже болючим для кремлівської адміністрації. Реакція є потужною. Коли оголошуються санкції, над Кремлем відбувається певна заграва і Росія навіть наважується казати, що вони збираються накладати якісь відповідні санкції у відповідь. Це - дуже дієвий механізм повільного руйнування економічної складової, що, безумовно, є невід'ємною компонентою ведення будь-якої війни. Чим менше у Російської Федерації буде ресурсів для того, щоб цю війну вести, тим швидше вона буде змушена забрати свої війська і піти геть з української території", - переконаний політик і військовий.

Усі попередні програми "Головне" можна переглянути тут.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.