Гонка переслідування: збірна Львівщини отримала "золото"

Чемпіонкою України серед жінок стала Тетяна Клімченко, а серед чоловіків першим фінішував Микита Яковлев.

Учора спортсмени змагались у гонці переслідування – вид програми, коли велосипедисти стартують з протилежних сторін треку. Про це повідомляє управління молоді та спорту Львівської ОДА, передає "Еспресо.Захід".      

Серед жінок чемпіонкою України у цій дисципліні стала 26-річна Тетяна Клімченко. Спортсменка тренується у Львівській школі вищої спортивної майстерності під керівництвом Ореста Тичка та Валерія Романенкова.

Серед чоловіків першим фінішував майстер спорту України Микита Яковлев. 20-річний велосипедист навчається у Львівському фаховому коледжі спорту та є одним з найперспективніших українських велосипедистів національної збірної. Третім у цій гонці став ще один представник Львівщини Олександр Кривич.

Відзначився на змаганнях і рідний брат Микити, Даниїл Яковлев. Він став першим серед юніорів. Також сьогодні на змаганнях серед юнаків він виконав норматив майстра спорту України, фінішувавши навіть на 6 секунд швидше, ніж передбачено нормативом. Серед юніорів бронзовим призером також став Володимир Кондратенко.

Зазначити, що у цьому виді спорту потрібно показати найкращий час або наздогнати суперника. Чоловіки змагалися на дистанції 4 км, жінки – 3 км.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал