Вулиця Степана Бандери у Львові залишиться розритою до кінця року

У бюджеті розвитку не можуть знайти кошти навіть на половину ремонтних робіт.

На реконструкцію вулиці Степана Бандери, яку розпочали торік і зупинили через брак фінансування, у проєкті бюджету розвиту Львівської МТГ передбачили лише 45,38 мільйона гривень. До кінця 2021 року готовність об'єкта передбачено на рівні 26% (на початок року – 9%)! Тобто завершувати ремонт вулиці цього року навіть не планують. Це очевидно з проєкту бюджету розвитку, який є в розпорядженні "Еспресо.Захід".

"Грошей на завершення реконструкції вулиці Степана Бандери і справді немає, – підтвердив голова комісії ЛМР з транспорту, зв'язку та міської мобільності Ігор Зінкевич. – Це наслідки передвиборчого піару Андрія Івановича: обіцянок багато, а як усе це виконати, ніхто не знає. Згадаймо, як починався ремонт вулиці Степана Бандери. У серпні заявили, що починаємо ремонтувати цю вулицю. За два тижні заїжджає техніка, починає все розкопувати, люди "кіпішують", бо громадські слухання ігнорують. Навіть не розробили нормальної схеми об'їзду цієї ділянки. Все було з "бухти барахти". І таких проєктів, які розпочали, але ніхто з чиновників не може дати відповідь, коли і за які кошти їх завершать, – багато".

Читайте також: Грошей нема: "передвиборчий" ремонт двох великих вулиць у Львові цьогоріч навряд чи завершать

Ще одна магістральна вулиця, ремонт якої розпочали торік, але навряд чи завершать цього року – Шевченка. До кінця року стан її готовності на різних ділянках має бути на рівні 83-95%. Ця вулиця відкрита для проїзду автомобілів, але наразі там неможливий рух трамваїв.

"На Шевченка чимало проблем з комунікаціями. Проєктувальники передбачили зупинку трамвая на підйомі, а це вимагає додаткової потужності на трансформаторі. Та й узагалі є багато технічних нюансів, яких у часи екстреного популізму перед виборами просто не врахували, – каже Ігор Зінкевич. – Чесно кажучи, я не знаю, як можна вирішити проблеми з розритими дорогами. Можливо, Андрій Іванович знайде якогось нового кредитора або інвестора. Потім депутатам скажуть: тут треба проголосувати, бо потім той інвестор поможе нам з тим-то й тим-то. Такі варіанти теж проходять. Швидше за все, депутатів спробують перегнути через коліно і змусити проголосувати за черговий кредит. Мовляв, а як воно ще рік стоятиме розкопане? В нас уже дійшло до того, що частину кредиту ЄБРР планують витратити на зарплати!".

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал