У ведмежому притулку біля Львова побільшає вихованців

До притулку "Домажир" мають привезти вісім нових ведмедів.

Про це йдеться в повідомленні Львівської облдержадміністрації, передає "Еспресо.Захід"

Вчора, 2 березня, у Ведмежому притулку "Домажир"  відбулося відкриття 5-го за ліком туристичного сезону. Притулок працює щодня, окрім понеділка з 09:00 до 18:00 год.

Повідомляють, що зараз там на реабілітації перебуває 22 ведмеді, і більшість із них уже прокидаються після тримісячного зимового сну.

До відкриття нового сезону працівники встановили новий вольєр із барлогами, підготували розвиваючі іграшки для ведмедів та по-новому облаштували територію для гостей.

В ЛОДА повідомляють, що до притулку зі Львова хочуть зробити велосипедний туристичний шлях.

"Один із наших спільних для управління й притулку амбітних планів на майбутнє – це ознакування велосипедного туристичного шляху зі Львова до притулку "Домажир". Це полегшить орієнтування для велосипедистів, відвідування цього центру для них стане зручнішим. Таким чином намагаємось розвивати усі варіанти подорожей до притулку",-  розповів Тарас Лозинський, заступник керівника управління туризму та курортів – начальник відділу розвитку туризму та курортів Львівської облдержадміністрації.

Крім цього, цьогоріч територію притулку планують розширити, тут встановлять нові лісові вольєри, які, своєю чергою, увійдуть до туристичного маршруту.

"Хочемо прийняти в притулку 8 нових ведмедів, - розповіла менеджер з маркетингу ведмежого притулку "Домажир" Оля Федорів. - Маємо список клишоногих, які перебувають у поганих умовах. Є відповідальні за це особи, які весь час займаються моніторингом, доповнюють список, телефонують до власників і обговорюють питання передачі ведмедів, адже ми їх не купуємо. Окремим процесом, де також зайнято чимало людей, є власне перевезення ведмедя до притулку".

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал