Поліцейські штрафуватимуть за ями на дорогах. Чиновники готові усунути вибоїни

Дорожні організації Львівщини мають тиждень для усунення ям, які утворилися після зими.

Стільки часу дала їм патрульна поліція Львівської області, передає "Еспресо.Захід", інакше - штрафуватимуть.

"Усі дорожні організації міста та області отримали попередження від відділу безпеки дорожнього руху управління патрульної поліції Львівської області. Комунальні служби, підрядні організації повинні до 5 березня, включно, обстежити та усунути критичні ями та вибоїни на дорогах, які можуть спричинити аварійні ситуації", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що поліцейські будуть фіксувати недоліки та одразу передаватимуть інформацію про них дорожнім службам для реагування.

"Наступного тижня патрульні проведуть обстеження доріг і, у разі виявлення згаданих порушень, притягнуть до адміністративної відповідальності посадових осіб дорожніх організацій", - зазначають поліцейські.

Служба автомобільних доріг Львівщини, яка є балансоутримувачем автомобільних доріг загального користування державного значення області, пояснила "Еспресо.Захід" алгоритм виконання цього завдання.

"Служба зобов'язала підрядні організації в термін до 5 березня ліквідувати аварійну ямковість холодною асфальтобетонною сумішшю. Першочергово такі роботи проводяться на міжнародних, національних та регіональних автошляхах. Крім цього, при настанні сприятливих погодних умов, а саме підвищення середньодобової температури повітря, підрядними організаціями розпочнуться роботи з ліквідації ямковості та інших деформацій дорожнього покриття гарячою асфальтобетонною сумішшю", - розповіли у відомстві.

Читайте також: На Львівщині на ґрунтовій дорозі застрягла "швидка"

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал