В'язниця за хабар: на Львівщині п'яний водій намагався відкупитись від поліцейських

Чоловіка можуть запроторити до в'язниці на чотири роки.

Про це повідомляє поліція Львівської області, передає "Еспресо.Захід". 

"Поліція Львівщини вкотре нагадує – пропозиція або надання неправомірної вигоди правоохоронцю тягне за собою кримінальну відповідальність. Максимальне покарання, передбачене за таке правопорушення – до чотирьох років позбавлення волі", – зазначають у пресслужбі правоохоронців. 

В поліції зазначають, що 27 лютого о 20:20 у селі Тартаків було затримано водія автомобіля "Фольксваген Шаран", через порушення правил дорожнього руху. 

Як виявили правоохоронці 65-річний місцевий мешканець кермував в стані алкогольного сп’яніння.

"Пройти тест на вміст алкоголю у крові чоловік відмовився, натомість запропонував поліцейським хабар за непритягнення його до відповідальності за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння. На зауваження про неприпустимість таких дій та кримінальну відповідальність, передбачену за це законодавством, чоловік не реагував", - повідомляють у поліції. 

Після такої пропозиції правоохоронці відкрили на водія кримінальне провадження. За пропонування хабаря йому загрожує штраф від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.