На кордоні з Польщею затримали двох співробітників українського МЗС з контрабандою

Інцидент трапився у пункті пропуску Ягодин на території сусідньої зі Львівщиною Волинської області.

Про це у коментарі "Еспресо.Захід" повідомили у прикордонній службі.

Прикордонники зазначили, що контрабандистів затримано на митному переході Ягодин на Волині.

Докладніше інцидент описав голова МЗС України Дмитро Кулеба на своїй фейсбук-сторінці.

"Вчора двох співробітників посольства України в Польщі спіймали на гарячому – їх затримали на кордоні під час спроби вивезти на службовому авто з України в Польщу велику кількість валюти, золота та контрабандних цигарок. Випадок для МЗС кричущий. Переконаний, важливо виносити такі випадки назовні, робити їх публічними. Треба зламати ганебний підхід "не виносити сміття з хати". Його якраз треба виносити. Інакше будемо жити у смітті", - зазначив головний дипломат країни.

Також він додав, що вже відкликав цих двох працівників, щодо них розпочато службове розслідування, а його матеріали будуть передані в правоохоронні органи.

"Обох співробітників я негайно відкликав із довгострокового закордонного відрядження. Їх робота в посольстві завершилася. У найближчі пару годин усі формальності з цього питання будуть завершені.

Проти обох співробітників починаємо дисциплінарне розслідування щодо виявлених фактів. Розслідування буде ретельне і швидке. Звісно, презумпцію невинуватості ніхто не відміняв. Але за результатами розслідування я буду готовий ухвалювати будь-які рішення.

МЗС буде повністю взаємодіяти з правоохоронними органами, від яких ми очікуємо на швидке та неупереджене розслідування і встановлення усіх обставин справи", - написав Дмитро Кулеба.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.