"Риторика Путіна в Давосі була схожою на його виступ на Мюнхенській конференції 2007-го, за рік до війни з Грузією", – Федина

Народна депутатка України (фракція "Європейська солідарність") Софія Федина звернула увагу на те, що ситуація в Грузії особливо загострилася після нещодавнього виступу Путіна на Давоському форумі, де він фактично анонсував наступні агресивні дії, не вказавши конкретних точок здійснення цієї агресії.

Своїми думками з цього приводу політик поділилася в ефірі програми "Борковський & Валевська", передає "Еспресо.Захід"

"Коли аналітики аналізують особливості його промови, вони всі наголошують на тому, що риторика Путіна була такою самою, як 2007 року на Мюнхенській конференції з безпеки, коли він фактично анонсував війну у Грузії 2008-го, – навела аналогію Софія Федина. – Тож чи не стоять за цим глобальні гравці, і кому саме вигідна ситуація з дестабілізації постсовєцького простору? Україна, Грузія, Вірменія, Азербайджан – ці країни належать до країн Східноєвропейського партнерства Європейського Союзу. У квітні готується сесія парламентської асамблеї ЄВРОНЕСТ. У політичній доповіді, яка буде озвучена, величезна частка питань приділяється, власне, питанням парламентської демократії, "ні" переслідуванням опозиції і вимогам конструктивного діалогу. Дуже важливо зараз спостерігати, як це буде далі розвиватися. Те, що було у Грузії 2008-го, потім у нас почалося 2014-го – як це тепер буде корелюватися?"

Усі попередні програми "Борковський & Валевська" можна переглянути тут.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.