"Завдяки нашим військовим і волонтерам проєкт "Новоросія" в Україні провалився", – Гопко

Але Росія й надалі дестабілізовує ситуацію у країні, даючи вказівки "своїм" людям, які сидять у владних українських кабінетах.

Про це народна депутатка України VIII скликання Ганна Гопко заявила в ефірі програми "Борковський & Валевська", передає "Еспресо.Захід"

"Якщо подивимося, як поводиться сьогодні путінська Росія (як вплинув Кремль на президентські вибори у Білорусії), на ситуацію у Грузії (арешт лідера найбільшої політичної партії "Єдиний національний рух" Никанора Мелії. – Ред.), ситуацію зі спробами перевороту у Вірменії і тиском на прем’єр-міністра Пашиняна, ми чітко розуміємо, що для Росії дуже важливо дестабілізовувати регіон, пострадянський простір, Кавказ чи Східну Європу," - зазначила політик і додала, що проєкт "Новоросія", який планувався в Україні, провалився, за що слід подякувати українським військовим і волонтерам.

На думку Ганни Гопко, Росія у своїх намаганнях реалізувати проєкт "руського міра", змогла скористатися українськими правоохоронними антикорупційними органами, які створювалися з великою надією, що вони допоможуть очистити систему. Натомість відкривалися кримінальні провадження проти Тетяна Чорновол, Володимира В'ятровича тощо. Подібні дії ДБР, поліції, прокуратури народна депутатка назвала "елементами криптовійни Росії з Україною, коли ворог використовує наше законодавство".

"Згадаймо справу Катерини Гандзюк. Ми бачили на місцевому рівні зрощення криміналітету з правоохоронцями, прокурорами і суддівською мафією. На жаль, ми досі не маємо винних у справі Гандзюк, - підкреслила політик. - Що стосується Стерненка, то ми теж розуміємо, хто у цьому зацікавлений (у винесенні обвинувального вироку судом. – Ред.). Пан Портнов, пані Венедіктова, пан Татаров. Це – ці люди, яких суспільство потребує, щоб їх не було у владних кабінетах і щоб через них із-за "порєбріка" не давалися вказівки, які б використовувалися для дестабілізації і хаотизації (ситуації в Україні. – Ред.)".

Ганна Гопко додала, що Портнов офіційно не отримав жодної посади, але "ми знаємо про його впливи на юридичні справи". 

Усі попередні програми "Борковський & Валевська" можна переглянути тут.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.