На Львівщині зафіксували дві найчисельніші популяції зубрів

За результатами зимового обліку в лісових масивах виявили 121-го зубра: 84 на рівнині та 37 у Карпатах.

У лісах Львівщини є дві локальні, репродуктивні та найчисельніші в Україні субпопуляції зубрів двох ліній – біловезької та біловезько-кавказької. Про це повідомляє пресслужба Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства, передає "Еспресо.Захід".      

Як зазначають фахівці, у 2010 році в гірську частину області вдалося завезти декілька зубрів гірської субпопуляції, а на рівнинну частину області – зубрів біловезької субпопуляції. Таким чином вдалося врятувати наявних зубрів та підживити їх новозаселеними.

Фото: lvivlis.gov.ua

Зубри в ДМГ "Стир" (мале Полісся Львівщини) з наявних в Україні вільних популяцій, це єдина група зубрів, яка представлена чистою Біловезькою лінією "Європейського Зубра". Зазначається, що від початку відновлення Біловезької лінії зубрів їхня чисельність зросла майже у п’ять разів.

"Одинадцять зубрів біловезько-кавказької лінії, яких завезли у ліси Національного природного парку "Сколівські Бескиди", жили в Європі у парках та вольєрах. А у нас живуть в дикій природі. Взимку їх підгодовують працівники парку. А влітку зубри наче розчиняються у лісі, їх не видно", – йдеться у повідомленні.

Тепер щороку працівники нацпарку чекають на приплід.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал