Через недоліки у роботі чиновників ЛМР виконком не може розглянути більшість питань

На цьому наголошує навіть Андрій Садовий, який і підбирає управлінців міськради вже третю каденцію поспіль.

Фактично третина питань, які виносились на ухвалення членам виконкому на засіданні 26 лютого, пішли на доопрацювання, інформує кореспондент "Еспресо.Захід".

Так, члени виконкому не затвердили перелік комунальних об'єктів, охорону яких здійснюватиме ЛКП "Муніципальна варта". Адже не було зрозуміло, чому вартість послуг для різних закладів може відрізнятись у 2-2,5 разів. І загалом до Муніципальної варти є чимало питань, включно з тим – чи доцільне насправді її існування.

Та найбільше запитань, традиційно, було до містобудівних документів. Тут головний архітектор міста Антон Коломєйцев не зумів провести через виконком більшість питань. І не стільки через позицію членів комітету, скільки через те, що не мав відповідей на прості запитання від урядників чи мешканців, які відстоювали свої території від нових забудов.

Читайте також: Депутати ЛМР хочуть передати видачу містобудівних дозволів головному архітектору

Він, зокрема, не зміг чітко пояснити, чому має намір надати дозвіл на ліквідацію підземної парківки у готелі "Дністер". Адже готель, який є приватною власністю, просто відмовляється вкладати кошти у її модернізацію, а хоче зробити там конференц-зал. Натомість навколо є величезна потреба саме у паркувальних місцях.

Інший готель, "Львівтурист", на вулиці Коновальця вже декілька виконкомів поспіль виносить питання про модернізацію фасаду, проте тут зійшлися інтереси кількох комерційних структур, які також не залагоджені до того, як питання винесли на голосування. То ж його знову відклали.

Також конфліктним виявилось питання про відновлення частини колишнього пасажу Міколяша на вулиці Коперника. Тут категорично проти виступають мешканці прилеглих будинків, думку яких не врахували. Це також те домашнє завдання, яке провалили чиновники ЛМР.

Не голосували члени виконкому і за перебудову споруди на вулиці Стрийській, 45 під торгово-офісний центр. Тут вони слушно вимагали цілісне бачення розвитку території, а не клаптикову забудову, як це практикувалось до того.

Окрім цього, були питання про врахування соціальної інфраструктури під час нових забудов. Так, від "Львівської інвестиційної компанії" вимагають нову школу на вулиці Кульпарківській, а від забудовника на вулиці Любінській Тараса Барщевського – басейн для шкіл, що розташовані поруч.

Ці два питання також неодноразово ставились перед головним архітектором, проте так і не були враховані. Також чимало зауважень було й у депутатської комісії архітектури, які, проте, не погодили.

Тож ці проблемні питання знову перенесли і розглянуть на наступному виконкомі, який, імовірно, відбудеться у понеділок, 1 березня.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.