Війна за кількість віз. У ЛМР затвердили нове Положення роботи депутатських комісій

Депутатські комісії ЛМР відтепер працюватимуть по-новому.

За це проголосували депутати Львівської міської ради, інформує кореспондент "Еспресо.Захід".

"Положення про постійні комісії Львівської міської ради 8-го скликання" було один з перших, які виносили на розгляд сьогоднішнього пленарного засідання. І хоча депутати довго працювали над ним, проте перед голосуванням все одно знадобилася перерва, під час якої погоджували останні нюанси.

"Зміни необхідні хоча б з тієї причини, що минулої каденції було 10 комісій, а цієї 12. Також у певних моментах змінилося законодавство. Крім цього, свої корективи вносили депутати, які мають досвід роботи в них і знають, як поліпшити її. Це ніби технічний момент, але вони важливі для нормальної роботи. Крім цього, було прийнято новий регламент ради, що також тягне за собою внесення змін у формат діяльності комісій. Цей документ, як і регламент ради, почне діяти відразу після голосування у сесійній залі", – розповів у коментарі для "Еспресо.Захід" секретар ЛМР Маркіян Лопачак.

Ключовим виявилось обговорення того, як відбуватиметься візування ухвал. Депутати пропонували значно скоротити кількість віз, чим пришвидшити розгляд ухвал та максимально уникнути корупційних ризиків. Особливо опирався цьому чинний керівник Управління Секретаріат ради Юрій Лукашевський. У залі знову розгорівся конфлікт, і міський голова оголосив уже другу перерву, на якій пішов заспокоювати представників своєї фракції.
У підсумку депутати проголосували за цю ухвалу, в яку опісля домовилися внести технічні правки.

Таким чином прийняття цього документа фактично завершує процес модернізації роботи депутатського корпусу нової каденції.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.