Російські бойовики продовжують здійснювати збройні провокації на Донбасі

За вчорашню добу, 24 лютого, окупанти шість разів порушили режим припинення вогню.

Про це повідомили у штабі Операції об'єднаних сил, передає "Еспресо.Захід". 

Зі стрілецької зброї російські бойовики стріляли неподалік населених пунктів Південне і Талаківка.Під час обстрілу один військовослужбовець України отримав кульове поранення. Чоловікові надали медичну допомогу та госпіталізували до лікарні. 

Біля Авдіївки та Водяного окупанти відкривали вогонь з гранатометів різних систем та стрілецької зброї, а поблизу Мар'їнки здійснили неприцільні постріли з автоматичних станкових гранатометів.

Біля населеного пункту Чермалик український військовий, який був на спостережному посту, затримав військовослужбовця окупаційних військ Російської Федерації, який намагався проникнути на українські позиції. У хоті затримання російський військовий поранив українського військовослужбовця. Однак окупанта таки вдалось затримати. 

"Основною метою дій російсько-окупаційних військ минулої доби залишається провокування ЗСУ на відкриття вогню у відповідь з подальшим звинуваченням у порушенні режиму припинення вогню. У двох випадках противник обстрілював позиції українських підрозділів одночасно із запитом на тишу начебто через обстріл з боку наших воїнів. Крім того, в одному випадку зафіксовано хибний запит на тишу з боку збройних формувань Російської Федерації, що свідчить про широке використання противником маніпуляцій та викривлення інформації для досягнення ним власних цілей", - повідомляють у штабі ООС. 

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.