"Вважати, що реформа судової системи нам вдалася, зможемо, коли сяде перший суддя", – Звіробій

Кандидатка в народні депутати України від партії "Європейська Солідарність", інструкторка навчального десантно-штурмових військ Маруся Звіробій переконана, що суддівська реформа в Україні відбудеться, коли суддів почнуть притягувати до відповідальності за неправомірні рішення.

Про це вона заявила в ефірі програми "Головне" телеканалу "Еспресо".

У відповідь на запитання ведучої про справу Стерненка волонтерка зазначила: "Я думаю, коли сяде перший суддя, тоді будемо вважати, що реформа судової системи нам вдалася.  Поки вони не сядуть, не можна навіть вважати, що ми за неї взялися".

Звіробій наголосила, що необхідно подавати заяви на правоохоронців про вчинення ними злочинів з метою подальшого притягнення їх до відповідальності.  

"Пора витягувати на світ кримінальні справи проти суддів, прокурорів, слідчих, бо чому вони тільки нами (активістами, – Ред.) займаються? Чому ми ними не займаємося? Хочу передати привіт кожній "тварині", яка зараз бере участь у цих ганебних судах над ветеранами і брала участь за попередньої влади. Вони собі існують державою у державі. Вони при всіх президентах творять, що хочуть. Я хотіла забити їм у груди осиковий хрест. Просто знищити їх за те, що вони зараз роблять", – сказала вона.

Волонтерка наголосила, що слід також відкривати кримінальні справи проти діючих і колишніх високопоставлених чиновників та депутатів. 

"У час, коли в державі йде війна, судити мають Єрмака, Портнова, Медведчука. Не санкції вводити, він (Медведчук, – Ред.) не іноземець, а кримінальні справи заводити на нього. Судді і корупціонери – це ті люди, яких треба судити під час війни за те, що вони знищують тил. Нам на фронті важко, а вони тут зараз підіграють ворогу. Зверніть увагу, в інформаційному просторі йдеться тільки про кримінальні справи проти ветеранів. Зараз посилюється процес пресингу ветеранського руху", – додала наостанку Маруся Звіробій.

Усі попередні випуски програми "Головне" можна переглянути тут

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал