"Система різко скочується до рівня енкаведистських репресій совєцького часу", – Федина

Чергове засідання суду у справі Федина-Звіробій народна депутатка від фракції "Європейська Солідарність" Софія Федина вважає хорошою "нагодою сказати "ні" репресіям майданівців, ветеранів і волонтерів".

Таку заяву політик зробила в ефірі програми "Головне" телеканалу "Еспресо".

"Якщо складемо докупи всі кримінальні справи  – справу Стерненка, справу Шеремета й нашу справу, то побачимо, в якій маразматичній системі ми зараз живемо і як ця система різко скочується до рівня енкаведистських репресій совєцького часу. Якщо Зеленський "вдарився" в гіперпатріотизм, то важливо, аби були кримінальні справи й судові рішення щодо Медведчука, Портнова, Козака, Деркача (народного депутата від партії "Опозиційна платформа – За життя" Андрія Деркача, якого пов’язують зі спецслужбами РФ та проти якого міністерство фінансів США ввело персональні санкції, – Ред). Ми маємо мати кримінальні справи по "плівках" Труби (ексголови ДБР Романа Труби,  – Ред.), по "плівках" Гончарука (колишнього прем’єр-міністра України Олексія Гончарука, – Ред.)", – наголосила Федина.

Депутатка також закликала колишнього генпрокурора Руслана Рябошапку, який підписав підозру Федині та Звіробій у справі погроз президенту Володимиру Зеленському, долучитися до боротьби проти "режиму".

"Пане Рябошапка, якщо ви такий величезний антикорупціонер, то включайтеся в боротьбу проти того режиму, який ви допомагали будувати! Завтра (25 лютого, – Ред.) ми даємо бій, черговий бій не за самих себе, а за Україну", – підкреслила вона.   

Усі попередні випуски програми "Головне" можна переглянути тут

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал