"Росія могла організувати спецоперацію, щоб посварити патріотичні сили України з президентом Зеленським", – Горбач

Політичний аналітик Інституту Євро-Атлантичного співробітництва Володимир Горбач припускає, що у винесенні судового рішення щодо Стерненка ініціатива могла йти з Росії.

Таке припущення експерт зробив в ефірі програми "Головне" телеканалу "Еспресо"

"Усі ці дії свідчать, що ми маємо справу з такою спецоперацією, спрямованою на те, щоб посварити патріотичні сили України з президентом Зеленським чи президента Зеленського з патріотичними силами України. Таке не вперше відбувається, – зазначив Володимир Горбач. – Зараз у студії сидять ще дві представниці, з якими судиться президент (народна депутатка України (фракція "Європейська Солідарність") Софія Федина й інструкторка навчального центру десантно-штурмових військ Маруся Звіробій, – "Еспресо.Захід"). Тобто тенденція намалювалася давно, але що далі, то більше вона поглиблюється". 

"Якщо це йде з Росії, то мета – саме така: провести величезний бар'єр, аби ці дві сили – влада і патріоти – не змогли об'єднатися для протистояння іншим російським спецопераціям, агресії, наступам та іншій підривній діяльності проти України. Нам потрібно це розуміти ще "на березі" й дивитися, чиїми руками це робиться. А ми бачимо, що задіяна і ДБР, і Генеральна прокуратура, і суддівська гілка влади", – перелічив політичний аналітик і додав, що координація цих процесів, на його думку, здійснюється в Офісі президента України. 

"Хочу нагадати прізвище людини, яка відповідає за цей напрям роботи, яка є куратором правоохоронної системи – це пан Татаров, якого так само зараховують до числа російської агентури в українській владі, як і інших одіозних представників, таких як Портнов, наприклад. Портнов не у владі, але здійснює тіньовий вплив на судову систему й ДБР зокрема. Потрібно добиватися зачистки з української влади російської агентури, бо поки вона там буде сидіти, кількість таких випадків зростатиме, а важкість їх злочинів буде посилюватися. Зрештою, це може дуже погано, дуже печально позначитися на українській державі і державності як такій. Це – шлях до поразки", – підсумував Володимир Горбач.

Усі попередні випуски програми "Головне" можна переглянути тут

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал