"Питання в тому, чи не керують Зеленським Єрмак та інші московські "прихвосні", – Федина

Народна депутатка України (фракція "Європейська Солідарність") Софія Федина не впевнена, що президент сприятиме ухваленню закону про кримінальну відповідальність фізичних осіб, політичних партій і громадських організацій за колаборацію. Відповідні зміни до Кримінального кодексу України пропонує внести фракція "ЄС".

В ефірі програми "Головне" телеканалу "Еспресо" гості студії згадали також і про постанову, яку 18 лютого зареєстрували у Верховній Раді народні депутати від фракції "ЄС" та депутатської групи "Партія "За майбутнє". Нардепи просять парламент визнати дії президента, уряду й інших органів виконавчої влади недостатніми у сфері захисту прав і свобод людини та посприяти таким чином припиненню переслідувань волонтерів, ветеранів і громадських активістів.  

"Якби Зеленський хотів пристойно вилізти з цієї ситуації хоча б якимсь боком, то в нього є можливість вплинути на свою монобільшість і прийняти законопроєкт про колабораціонізм і кримінальну відповідальність за це. Тоді вже можна було хоча б стати на шлях того, щоб почати вичищати московську агентуру. Тільки питання в тому, чи він здатен на це, чи ним уже давно керує Єрмак або інші московські прихвосні", – зазначила Софія Федина. 

Усі попередні випуски програми "Головне" можна переглянути тут

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал