"Минуло дві години, я добре почуваюся", – перший вакцинований медик на Львівщині

У Львові першими щепилися медики інфекційної лікарні, які лікують хворих з COVID-19.

Головний лікар Львівської обласної інфекційної лікарні Сергій Федоренко і завідувач 4-м діагностичним відділенням цієї лікарні Таміла Алексанян стали першими лікарями, яких вакцинували проти коронавірусу на Львівщині. Щеплення зробили у Львівській обласній інфекційній лікарні, де і працюють медики. Про це інформує пресслужба ЛМР, передає "Еспресо.Захід".

Перша партія вакцини від коронавірусу на Львівщину надійшла сьогодні вночі. Це 42 200 доз вакцини Oxford/AstraZeneca (Covishield), якою планують вакцинувати 21 100 осіб (по дві дози на одну людину).

"Мені зробили щеплення дві години тому (приблизно о 15:30, Ред.). Я добре почуваюся, виконую свої звичайні щоденні обов'язки. Сам укол у плечовий м'яз - майже безболісний. Я не відчув ніякого дискомфорту. Більше того, у мене немає жодних алергічних реакцій, як це часом трапляється після ведення вакцин", – розповів "Еспресо.Захід” головний лікар Львівської обласної інфекційної лікарні Сергій Федоренко.

Через 28 днів, при гарному самопочутті медикам введуть повторну дозу вакцини. 

"Вакцина, якою нас щепили, пройшла клінічні випробування у країнах, де процес реєстрації дуже серйозний. Думаю, провідні світові інституції, які сказали своє слово на її користь, заслуговують нашої довіри", – переконаний Сергій Федоренко.

Відео: пресслужба ЛОДА

Надалі на першому етапі - понад 1500 медиків, які працюють у лікарнях із хворими на COVID-19. 

Загалом по місту Львову створено 10 мобільних бригад з імунізації, які будуть вакцинувати медичних працівників лікарень, які надають стаціонарну допомогу хворим на коронавірусну хворобу. Сформовано 10 мобільних бригад та облаштовано 10 стаціонарних пунктів імунізації на базі закладів первинної медичної допомоги. Також місто передбачило виплати для медиків, які залучені до процесу вакцинації.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал