"Ми достатньо сильні, щоб і їх знести", – Андрій Парубій

На переконання народних депутатів, які сьогодні приїхали у Львів підтримати в суді Софію Федину і Марусю Звіробій, низка останніх подій у країні свідчить про реванш проросійських сил.

Про це повідомляє "Еспресо.Захід".

"Нам після Революції Гідності вже здавалося, що такого не може бути. Ще на виборах ми попереджали, що це маленький Янукович, який робитиме реванш. Маруся і Софія стали символом цього реваншу. І зовсім недавно вночі ДБР вдерлася до сотника Майдану з обшуками. І за що? За боротьбу 18-20 лютого 2014 року. Це не випадкові речі, вони хочуть поставити нас на коліна. Але їм це не вдасться. Ми стверджуємо, що є достатньо сильними, щоб і їх змести", – зазначив народний депутат Андрій Парубій у Львові біля стін Галицького районного суду міста.

"Його справжня сутність – тут, коли судять Марусю Звіробій і Софію Федину, коли судять Стерненка, коли проводять обшуки у майданівців. Тому ми повинні судити по вчинках. Справжні дії та вчинки – це оборона і забезпечення армії, а не скорочення фінансування. По ділах судіть їх. Ми маємо бути разом і бути прикладом для всієї країни", – додав нардеп Олег Синютка.

Нагадаємо, сьогодні у Львові відбулося судове засідання у справі потерпілого Володимира Зеленського щодо погроз або насильства щодо державного чи громадського діяча. Обвинуваченими в цій справі є інструкторка навчального центру десантно-штурмових військ Маруся Звіробій і народна депутатка України Софія Федина. Судове засідання було призначено на 10:30. Суд розпочався і дуже швидко скінчився: судове засідання вкотре перенесли, цього разу – на 8 квітня. Засідання перенесли через те, що не з'явився потерпілий. Від офісу президента прийшов документ, що він не має часу. До слова, вперше в приміщення суду допустили всіх охочих журналістів.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал