"Це наруга над Небесною сотнею і над всім народом", - заява

На сесії Львівської міської ради Депутати "Європейської Солідарності" оприлюднили ставлення до переслідувань учасників Революції Гідності.

Про це повідомляє "Еспресо.Захід".

Депутати заявили про неприпустимість репресій, зокрема вчорашнього обшуку ДБР у помешканні учасника Майдану, ветерана російсько-української війни Ігоря Солонинка, під час якого вилучено особисті речі ветерана і лунали погрози на його адресу. До того ж, Солонинка викликають на допит у Київ, інкримінуючи йому побиття "беркутів ця" під час Революції Гідності.

"Таку поведінку ми, депутати Львівської міської ради, розцінюємо як реванш антимадайнівських та проросійських сил. Після того, як на сьому річницю Революції Гідності на сім років засудили Сергія Стерненка, влада вирішила прийти і за іншими майданівцями", - сказано у документі.

Революція Гідності стала наймасштабнішим протестом у новітній історії України, боротьбою українських громадян за свої права і демократичний європейський вибір, - вважають депутати від "Європейської Солідарності" у Львівській міській раді. "Переслідування за участь в ній ми розцінюємо як державну зраду і замах на конституційні права громадян", - декларують вони.

"Хочемо нагадати ДБР, генпрокурору Венедіктовій, "зеленій владі" і решті проросійських сил, які переслідують майданівців, що багато депутатів Львівської міської ради та інших місцевих рад, були на Майдані, як і Ігор Солонинко. Ми також протистояли і «беркутівцям», і проросійським "ті тушкам", тому не дозволимо за це переслідувати нашого побратима", - йдеться у заяві.

"Сім років тому ми захистили свої права і ми готові зробити це знову", - попереджають депутати від "Європейської Солідарності" Львівської міської ради. 

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.