У львівських медзакладах облаштували 10 стаціонарних пунктів вакцинації проти COVID-19

У Львові сформовано 10 мобільних бригад та облаштовано 10 стаціонарних пунктів імунізації для 1-го і 2-го етапів вакцинації.

Про це повідомляє пресслужба міськради, передає Еспресо.Захід".

У пунктах вакцинації облаштували окремий вхід та вихід, три зони — підготовки до вакцинації, де оглядатимуть хворого, зони вакцинації та відпочинку, оскільки пацієнт має 30 хвилин відпочити. Також у поліклініці є відповідно навчені люди та дефібрилятори.

Пункти облаштували за кошти поліклінік, для мешканців вакцина буде безкоштовною. У Львові вакцина буде складуватись у Брюховичах, там є спеціально обладнаний медичний склад, де є умови для наднизьких температур, які потрібно для певного виду вакцин.

За попередніми даними, на Львівщину має надійти 42 тисячі доз вакцини. Сьогодні вакцина поступила на центральні регіони України.

"Вакцина — AstraZeneca (CoviShield), яка вироблена на потужностях індійського заводу, на базі якого виробляються практично всі вакцини світу", — зазначила Наталія Літвінська, керівниця управління охорони здоров’я ЛМР.

За словами заступниці головної лікарки з медичної частини 2-ї міської поліклініки Львова Тетяни Бессараб, пацієнтів попереджатимуть, що можуть бути віддалені наслідки вакцинації. Якщо якась реакція буде у пацієнта після 30 хвилин, йому потрібно одразу сконтактувати зі своїм лікарем. Нормальними реакціями після щеплення є біль у місці уколу чи почервоніння, підняття температури, гарячка, озноб, загальна слабкість.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.