У дитячій лікарні на Орлика на реабілітацію приймають дітей з рідкісними хворобами

Все організовано так, що лікар йде до пацієнта, а не пацієнт до лікаря

З ініціативи благодійної організації "БФ "Ельдар – з надією у серці" у міській дитячій лікарні на Орлика приймають на діагностику і реабілітацію дітей з орфанними захворюваннями, зокрема, хворобою Дюшена. Про це інформує лікарня, передає "Еспресо.Захід".

"До нас звернулися батьки з організації “Ельдар – з надією у серці”, зокрема, одна з матерів дитини з хворобою Дюшена Карина Петоян з проханням надати дітям з рідкісними генетичними захворюваннями простір для швидкого обстеження та реабілітації, аби максимально уникнути контактів з людьми, не стояти у довгих чергах тощо. Все організовано так, що лікар йде до пацієнта, а не пацієнт до лікаря. Ми вже розробили графік перебування таких дітей у нашій лікарні і цього тижня  вже прийняли перших трьох дітей з хворобою Дюшена на обстеження та реабілітацію", – розповів заступник головного лікаря МДКЛ Роман Герега.

Дітей прийматимуть по троє, згідно з чергою. Малеча з рідкісними хворобами, яка поступає у лікарню, потребує комплексного обстеження усіх вузькопрофільних спеціалістів та індивідуального плану реабілітації.

“Хвороба Дюшена вражає не лише нервову систему, а усі органи і системи. Тому на базі нашої клініки вони мають можливість без черг та очікувань у людних місцях пройти усі види діагностичних обстежень – лабораторні, ультразвукові, серцево-судинної системи, отримати консультацію суміжних спеціалістів та спеціально розроблену реабілітацію впродовж 10-ти днів у нашому реабілітаційному відділенні”, – розповів завідувач неврологічного відділення Олег Куксенко.

Зі слів засновниці благодійної організації Карини Петоян, така можливість є дуже важливою для батьків з орфанними захворюваннями.

“Ми звернулися з такою ініціативою до лікарні на Орлика і керівництво пішло нам назустріч. Адже для діток з рідкісними захворюваннями дуже важливо не контактувати з іншими дітьми, особливо у період пандемії. Сподіваємося, що з часом у нас налагодиться повний цикл такої співпраці, адже діти з цими захворюваннями потребують діагностики та реабілітації кожних 2 -2,5 місяці на постійній основі”, – каже Карина.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал