Львів’яни пропонують штрафувати тих, хто викидає сніг на дороги

У Львові пропонують запровадити штрафи за викидання снігу на узбіччях доріг.

Відповідну петицію опублікували в Єдиній системі місцевих петицій, передає  "Еспресо.Захід".

Автором петиції виступив Назарій Захарук. За його словами, в місті існує чимала проблема з розчищенням доріг від снігу. Чоловік також вважає неприпустимим те, що комунальники та навіть самі львів’яни розбивають гори снігу лопатами та викидають його на проїжджу частину.

“Кожну зиму в нас є велика проблема зі снігом. Комунальники не встигають його прибрати, тому величезні кучугури снігу залишаються на узбіччях доріг. В результаті чого є імовірність виникнення ДТП та руйнування дорожнього полотна. Хочу донести цю проблему до влади міста! Посилити патрулювання і контроль за такими діями жителів та комунальників! Порушників притягувати до відповідальності згідно з чинним законодавством”, – йдеться в тексті петиції. 

Автор петиції також наголошує, що такі дії потрапляють під статтю "Пошкодження автомобільних доріг, вулиць", яка передбачає штраф у розмірі 340 грн або громадські роботи на строк від 30 до 40 годин, а також накладення штрафу на посадових осіб, відповідальних за утримання доріг та вулиць.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал