Гурт "Рокаш" презентував кліп про вирубку карпатських лісів

Саунд-треком стала найвідоміша закарпатська пісня минулих років "Верховино, мати моя".

Музиканти колоритного закарпатського гурту "Рокаш" дали нове звучання пісні, яка 50 років тому була шлягером, відомим далеко за межами України. У новому музичному прочитанні текст пісні набув філософського забарвлення, адже "щасливе майбуття", про яке писав Михайло Машкін, - це наше сьогодення. І, з огляду на незаконне природокористування, не таке вже й "щасливе". Про це "Еспресо.Захід" повідомила промоутер гурту Галина Гузьо.

"Лісозаготівлі часто є єдиним шансом вижити для місцевих жителів. З іншого боку, потім самі ж вони і потерпають від повеней, - коментує лідер гурту "Рокаш" Віктор Янцо. - Цю дилему ми й показали у кліпі - в момент зустрічі лісоруба та алегоричної постаті природи Карпат. Залежно від того, який вибір зробить людина при зустрічі з природою, природа її нагородить або покарає. Нам потрібно про це пам'ятати, щоб цей скарб - красу карпатських гір - побачили наші нащадки".

За знімальний майданчик для музикантів обрали унікальну кузню "Гамора" - єдину у Європі діючу водяну кузню. А мальовничі карпатські краєвиди зняли у Міжгірському районі - місці паломництва закарпатських художників.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал