Депутати ЛМР хочуть передати видачу містобудівних дозволів головному архітектору

Головне питання, чи будуть до цього процесу залучати профільну депутатську комісію.

Про це у коментарі "Еспресо.Захід" розповіли депутати Львівської міської ради.

"Ми розробляємо ухвалу про те, щоби забрати повноваження видачі містобудівних дозволів у виконкому і передати їх головному архітектору. Якщо Андрію Садовому потрібен якийсь колективний орган, який буде благословляти це рішення, то нехай це буде профільна комісія, яка складається з депутатів, яких обирали люди. Хоч ми розуміємо усі ризики цього процесу, адже немає жодного будівництва у Львові, яке б не викликало питань. Але головний архітектор і є саме цією людиною, яка відповідальна за ці речі. Разом з ним ці рішення можуть прийматися комісією чи депутатами, але точно не виконкомом", - зазначив лідер фракції "Європейська солідарність" Петро Адамик.

Цю думку однозначно підтримують у фракції "Свобода", оскільки вважають, що за кожне рішення хтось має нести відповідальність.

"Ми вважаємо, що за видачу містобудівних хтось має нести відповідальність, а не так, як зараз, коли їх приймає колегіальний орган. До того ж більшість в ньому має мер міста. Для нас була б більш зрозумілою схема, коли ці питання спочатку йдуть через депутатську комісію, а далі – до головного архітектора. Але ми готові розглядати різні варіанти, лиш би було все прозоро, зрозуміло і була особа, яка несе відповідальність", - додав Любомир Мельничук.

Представниця партії "Варта" Наталія Шелестак зазначила, що у фракції поки немає однозначного підходу до цього питання, проте вони прислухаються до думки більшості і приймуть рішення:

"Ми зараз ведемо дискусію з цього приводу. Первинно воно виглядає правильно, але я чула чимало компетентних думок, що тут можуть бути ще більші ризики, у тому числі й корупційні. І зараз ми продумуємо, наскільки це доцільно. Якщо більшість вирішить так, то будемо пробувати".

Категорично проти участі у погодженні містобудівної документації з депутатською комісією у фракції "Голос", проте вважають прийнятною схему з погодженням їх головним архітектором міста:

"Якщо головний архітектор робитиме це швидко і без зайвих перешкод, то ми за. Якщо ж ці рішення будуть залежними ще й від депутатської комісії, то ми проти", - відзначив Віталій Троць.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.