В околицях Трускавця та Східниці прокладуть 34,32 км велотрас

З обласного бюджету на проєкт "ВелоБескиди" виділили майже 600 тисяч грн.

Це передбачено "Програмою розвитку курортів та туризму Львівщини на 2021-2022 роки, яку затвердила Львівська обласна рада, передає "Еспресо.Захід".

Загалом на 2021 рік на туризм виділили лише три мільйони гривень. Відтак проєкт "ВелоБескиди", на який з обласного бюджету передбачили 590  – найдорожче капіталовкладення у цьому році. Як раніше повідомляла пресслужба Львівської обласної адміністрації, загальна вартість проєкту "ВелоБескиди" 11,8 млн грн. З них 9,44 млн грн виділять з Державного фонду  регіонального розвитку, решта – з місцевих бюджетів. У рамках цього проєкту у районі населених пунктів Борислав – Східниця – Трускавець – Орів мають облаштувати байк-парк, велодоріжки й велотраси різної складності (загалом 34,32 км), прокласти пішохідні туристичні маршрути (загальна довжина 59,64 км). Тут планують створити унікальну оздоровчу трасу – "теренкур", яка передбачає чергування пішохідної прогулянки із фізичними навантаженнями.

Окрім велосипедних доріжок та пішохідних маршрутів на горі Цюхів Верх (приблизно 940 метрів над рівнем моря) планують збудувати оглядовий майданчик. Усі роботи мають завершити до грудня цього року.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал