Депутати Львівської облради вважають вирок Сергія Стерненка несправедливим

Депутатський корпус направить звернення до Президента України, Генерального прокурора України, Верховної Ради України та Уповноваженої Верховної Ради України з прав людини щодо обвинувального вироку у справі одеського активіста та блогера Сергія Стерненка.

Звернення депутати ЛОР ухвалили сьогодні, 23 лютого, передає "Еспресо.Захід". 

У зверненні йдеться, що депутати стурбовані обвинувальним вироком у справі Сергія Стерненка, який відомий своєю активною українською позицією. Його вирок у Львівській обласній раді вважають несправедливим і необґрунтованим.

"Ми вважаємо несправедливим і необґрунтованим вирок Приморського районного суду м. Одеси, на підставі якого відправлено за ґрати українського активіста Сергія Стерненка на 7 років і 3 місяці за обвинуваченням у викраденні людини. Обвинувальний акт базувався на свідченнях керівника Одеського відділення проросійської партії "Родіна" Сергія Щербича. Це чергова демонстрація того, що судова система в Україні перетворилася на знаряддя тиску та усунення незручних для влади людей. 

Справа Стерненка впродовж кількох років була тестом для влади на спроможність провести чесне, неупереджене, відкрите та переконливе для громадськості розслідування", - йдеться у зверненні.

У зверненні також йдеться, що депутати сподіваються на відновлення справедливості під час розгляду апеляції. Вони наполягають, що проблему потрібно вирішувати системно.

Лише реформа судової системи дозволить відновити справедливість і довіру людей до суддів. З огляду на вищезазначене, вимагаємо  забезпечити об'єктивний та неупереджений розгляд справи Сергія Стерненка апеляційною інстанцією, а також негайного напрацювання та впровадження судової реформи в Україні", - повідомляється у зверненні.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал