Цього тижня хворі на COVID-19 із Прикарпаття в заклади охорони здоров'я Львівщини не зверталися

Минулого тижня з Івано-Франківської області на лікування до Львова почали привозити пацієнтів з COVID-19. Зараз вони перебувають у Львівському обласному госпіталі ветеранів війн та репресованих ім. Ю. Липи. Через важкий стан госпіталізували їх ургентно каретами "швидкої".

Про це повідомила на пресбрифінгу щодо епідситуації на Львівщині заступниця директора департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Ірина Шурпяк, передає "Еспресо.Захід".

Конкретної цифри, скільки загалом таких хворих поступило у "ковідні" лікарні області, чиновниця не озвучила. Попередньо відомо, що семеро пацієнтів перебуває у госпіталі у Винниках і ще 10 – у Центрі легеневого здоров'я. Загалом львівські міські лікарні готові прийняти на лікування із сусідньої області 100 пацієнтів з COVID-19. Це – той резерв, яке місто може надати без ризику для львівських пацієнтів.

"Існує також низка пацієнтів, реєстр яких не ведеться. Вони самостійно звертаються у різні заклади області з електронними скеруваннями від своїх сімейних лікарів для надання їм стаціонарної допомоги з приводу захворювання на COVID-19. Департамент таких хворих не відслідковує. Пацієнти з Франківщини, які б потребували надання екстреної медичної допомоги, цього тижня у заклади охорони здоров'я Львівської області не зверталися", - зазначила Ірина Шурпяк.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал