Студент Франкового вишу отримав відзнаку всеукраїнського літературного конкурсу

Другий рік у Рівному вручають Всеукраїнську літературну премію імені Анатолія Криловця.

Про це повідомляє "Еспресо.Захід".

Четвертокурсник факультету журналістики Львівського національного університету ім. Івана Франка Артур Дронь отримав відзнаку Всеукраїнської літературної премії імені Анатолія Криловця за дебютну збірку поезій "Гуртожиток №6". Нагородження відбулось 21 лютого у Рівненській обласній бібліотеці для молоді.

"Це літературна премія імені Анатолія Криловця. Вона відбувається у Рівному, але має статус всеукраїнської. Криловель – це рівненський поет. Він помер 2017 року. У пам’ять про нього заснували таку премію. Її вручають другий рік. Там є дві номінації: "філософська лірика" та "інтимна лірика". Від нашого факультету цю книгу подали на номінацію "любовна лірика". Я не став лауреатом, але отримав відзнаку", – розповідає для "Еспресо.Захід" Артур Дронь.

Фото: facebook Artur Dron

Довідково. Анатолій Криловець – поет, перекладач, літературознавець, кандидат філологічних наук. Автор восьми поетичних книг: "Великдень гряде!" (1991), "Скресання" (1993), "Друга чаша" (1999), "Похмілля" (2004), "Моя вселенська тимчасовість" (2006), "Поезії взаємне почуття" (2012), "Птаху судились крила" (2014), "Квітка щастя" (2014). Другий рік поспіль Національна спілка письменників України спільно та Рівненська обласна організація НСПУ організовують, до дня народження поета, Всеукраїнську літературну премію імені Анатолія Криловця. Переможці отримують дипломи та грошові відзнаки.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.