"Якщо буде політична воля, то закон про колабораціонізм ухвалять у березні", - Піпа

Закон про колабораціонізм (співпраця з ворогом) є зареєстрований у Верховній Раді і проходить всі етапи для розгляду на сесії.

Про це у прямому ефірі програми  "Еспресо" "Борковський & Валевська"  заявила народна депутатка України (фракція "Голос"), передає "Еспресо.Захід".

"Але цей законопроєкт, як то кажуть, можуть занести й під килим. Тому все залежатиме від політичної ситуації в комітетах, а там є певні дати на розгляди. Коли є політична воля і поставити його у порядок денний, тоді це відбувається дуже швидко. Це ми бачили по багатьох законопроєктах. Тому цілком реалістично, що у березні його можуть ухвалити", – сказала Наталка Піпа.

Також говорячи про політичну волю діючої влади, народна депутатка відзначала і про долю чинного спікера Верховної Ради Дмитра Разумкова, який веде "свою гру".

Читайте також: "Закон про колабораціонізм дасть чітке визначення, що таке співпраця з ворогом", - Квурт

"Разумков хоче вести свою самостійну гру. Можу сказати, що насправді він доволі вдало її веде, знаходить порозуміння з різними фракціями в складні моменти. Разумков доволі сильний гравець. Коли президент його назначав спікером, то не очікував такого. Як воно буде далі розвиватися, складно спрогнозувати. Подейкують в кулуарах, що голоси за зняття спікера є, але немає за призначення нового. Тому найближчим часом він ще буде, але ситуація постійно змінюється", – мовила Наталка Піпа.

Усі попередні програми "Борковський & Валевська" можна переглянути тут.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.