"28 тисяч сімей не сплачують рахунки понад три місяці", - "Львівгаз збут"

На Львівщині уже понад 30 тисяч сімей отримали досудові попередження, а в судах розглядають понад 1000 справ.

Про це йдеться на сторінці "Львівгаз збуту", передає "Еспресо.Захід". 

З початку опалювального сезону борг мешканців Львівщини за газ стрімко зростає. Ця цифра станом на лютий становить 2,56 мільярда гривень.Найбільше боргують у Львові та  мешканці Пустомитівського та Стрийського районів.

"44% наших клієнтів мають борг за газ понад 500 гривень. 28 тисяч сімей не сплачують рахунки понад три місяці, - розповів директор ТОВ "Львівгаз збут" Павло Майк. - Затримки з оплатою впливають на налагоджений процес постачання газу. Адже згідно з контрактами наша компанія зобов’язана вчасно розраховуватись за ресурс, який споживають побутові клієнти. У зимові місяці для потреб населення ми закуповуємо в середньому 90-100 мільйонів кубометрів газу".

Читайте також: Оформити пенсії чи пільги на комуналку можна через ЦНАПи

У компанії повідомили, що з березня 2020 року не нараховували боржникам пеню і до кінця карантину не будуть цього робити. Однак це не є сигналом, аби не сплачувати за послуги, адже на боржників буде заведено судову справу.Юристи компанії радять оперативно реагувати на досудове повідомлення та сплачувати борг, бо розгляд справи в суді призведе до додаткових фінансових витрат.

"Крім основної суми боргу споживачеві доведеться сплатити судові витрати (від 210 до 2102 грн), пеню, інфляційні витрати, 3% річних. У разі невиконання судового рішення справа передається до виконавчої служби, тоді можете додати до свого боргу ще 10% виконавчого збору/основної винагороди приватного виконавця. А також - додатково доведеться компенсувати витрати виконавчого провадження - їх вартість нараховує конкретний виконавець, залежно від комплексу проведених заходів", - йдеться в повідомленні компанії. 

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.