"Європейська Солідарність" закликає підписати петицію про надання Євгену Коновальцю звання Героя України

Також хочуть ініціювати процес перепоховання його праху з Роттердаму до України.

Про це на своїй сторінці у facebook написав народний депутат від "Європейської солідарності Олег Синютка, передає "Еспресо.Захід". 

"Євген Коновалець - жив заради України та помер у боротьбі за неї. Полковник Армії Української Народної Республіки (УНР), командир Січових Стрільців, засновник та комендант "Української військової організації" (УВО), засновник та перший голова "Організації українських націоналістів" (ОУН)", - пише депутат. 

В документі петиції йдеться, що сьогодні Євген Коновалець має деякі вшанування на місцевому рівні. Зокрема на його честь названо вулиці у біль ніж 85 міста та селищах, встановлено три пам'ятники та чотири меморіальні дошки.

Однак досі немає визнання Євгена Коновальця на загальнодержаному рівні. Першим кроком до визнання Євгена Коновальця героєм було відзначення 125-річчя з дня його народження у 2016 році. 

Читайте також: Депутати Львівської облради закликали повернути Бандері звання Героя України

Тому у політичній партії "Європейська Солідарність" вважають, що наступним кроком має стати присвоєння йому звання Героя указом Президента України та перепоховання на територію України. Для цього у партії закликають підписати петицію

"Це буде найкращий прояв вшанування пам’яті видатного українця на державному рівні до 130-річчя його дня народження, яке відбудеться 14 червня 2021 року", - зазначають в документі петиції. 

Довідка. Євген Коновалець своїми діями заклав одну з фундаментальних цеглин формування української національної ідеї щодо здобування незалежності України.

Він був видатним політичним та військовим діячем України, полковником Армії Української Народної Республіки (УНР), командиром Січових Стрільців, засновником та комендантом "Української військової організації" (УВО). Також Коновалець заснував та був першим головою "Організації українських націоналістів" (ОУН).

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал