Богдан Дзюрах очолив єпархію УГКЦ у Німеччині і країнах Скандинавії

Папа Франциск прийняв зречення владики Петра Крика з уряду правлячого архиєрея і номінував новим екзархом для українців візантійського обряду в Німеччині та країнах Скандинавії владику Богдана Дзюраха.

Про це повідомляє Інформаційний ресурс УГКЦ, передає "Еспресо.Захід".

Кілька днів тому владика Богдан Дзюрах відзначив 15-річчя єпископської хіротонії. Сьогодні він став третім екзархом для українців візантійського обряду у цих країнах.

Владика Богдан народився і виріс на Львівщині. У Львові він входив до складу Ради Центру духовної допомоги особам з особливими потребами, був координатором душпастирської опіки ув’язнених, допомагав священикам реабілітаційного центру "Джерело" для дітей з ДЦП, надавав душпастирську опіку жіночим згромадженням, провадив реколекції тощо.

Апостольський екзархат у Німеччині та Скандинавії опікується українськими греко-католиками в Німеччині з першої половини XX століття. У 1984 році територію душпастирської опіки екзархату розширено і на Фінляндію, Норвегію, Данію та Швецію.

Одним з перших душпастирів для українців у Німеччині був блаженний Петро Вергун. Його мощі зберігаються в катедральному храмі Покрову Пресвятої Богородиці та Святого Андрія Первозванного у Мюнхені.

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал