Ще 38 літрів "Здоров'я" для медиків і атовців

Львівські волонтерки приготували корисні смаколики для лікарів, які борються з COVID-19, і наших бійців на сході країни.

Щоб підтримати наших медиків і українських військових, львівські волонтерки продовжують свою ініціативу з корисними смаколиками - вони приготували чергову партію суміші "Здоров'я", щоб додати їм вітамінів. Про це повідомила знана у Львові волонтерка Ольга Тесляк, передає "Еспресо.Захід".

Лимон, імбир і мед - такі складові суміші "Здоров'я", як називають цей корисний продукт самі волонтерки. Від початку війни Ольга Тесляк згуртовувала львівських волонтерок і разом дівчата передавали нашим хлопцям на Сході смаколики, а від початку пандемії і медикам.

На суміш гроші волонтеркам скидають знайомі і друзі, які побачили заклик Ольги Тесляк у соцмережах. Хтось може гроші перекинути, хтось робить таку суміш вдома і приносить волонтеркам, а хтось допомагає їх розвозити до ковідних лікарень.

Читайте також: Трохи "Здоров'я" для медиків

"Ми продовжуємо працювати, проте цього разу тихо і в тісному колі, нас було троє, лише Надя Артемович, Наталя Чапран і я. А ще нам дистанційно, але з шаленим завзяттям допомогла наша Руся Баїк. У це важко повірити, але за 3 години дівчина купила, перечистила, перемолола і привезла нам 10 кг лимонів! За імбир щиро вдячні одній хорошій людині Олександру, який просить його не афішувати, і його знайомому за кошти на наступні партії. Ми продовжуємо свої ініціативи", - розповіла "Еспресо.Захід" Ольга Тесляк.

Цього разу у волонтерок вийшло аж 38 л суміші "Здоров'я".

"Ми розділимо готовий  продукт між лікарями та бійцями. Єдине, що зараз ми без машини, то не зможемо самі доставити смаколики. Але організуємо доставку до Львівської обласної інфекційної лікарні, вже ведемо переговори зі знайомими на автівках. Також суміш поїде вже до четвертого підрозділу наших захисників, яким ми опікуємось віддавна. Стараємося розподіляти смаколики так, щоб всім дісталося", - веде далі волонтерка.

Рецепт перевірений - хлопці, які споживали цю суміш, менше хворіли на передовій. На всі баночки волонтерки клеять наклейки з датою виготовлення, бо до суміші не додають консервантів, тож у неї обмежений термін придатності і зберігати довго їх не можна.

Долучитися до ініціативи і допомогти передати львівським медикам трохи "Здоров'я" можна,  написавши волонтерці у приват на facebook. Допомогти можна грішми чи продуктами.  

Фото: facebook/olga.tesliak

Стежте за найважливішими новинами України та світу разом з "Еспресо.Захід"! Підписуйтесь на наш Telegram-канал